STANNEMAN EXTRA DUBBEL

Stanneman ‘extra dubbel’ is een zeer donker ‘stoutachtig’ Herselts streekbier met een mooie stevige schuimkraag, romig van structuur.

STANNEMAN BLOND

Stanneman ‘blond’ is op smaak gebracht met interessante hopsoorten.

 

STANNEMAN SILENT KILLER

Stanneman ‘Silent killer’ is onze bier killer van het huis. Met een extra hoge alcohol percentage zorgt hij voor een intense pittige bite.

Stanneman blond, een goudblond bier met een alcoholpercentage van 6 % vol. Een ideale dorstlesser. Het gebruik van de hopsoorten Mosaic en Cascade geven een mooi aroma van perzik en abrikoos. In de smaak komt eerst een subtiele fruitigheid op de voorgrond gevolgd door  een droge bittere afdronk die  aanwezig blijft. Deze doet u verlangen naar de volgende slok.

Stanneman blond is een perfecte gezel bij Thai food of als aperitiefbier.

Special Bitter.

Stanneman extra dubbel is een echt genietbier. Dit zeer donker ‘stoutachtig’ bier heeft een mooie donker schuimkraag, romig van structuur.

Een neus van koffie en chocolade is dominant met op de achtergrond een licht rozijnachtig zoetje. De aanzet is zoet met een romig mondgevoel.  Chocolade en drop komen terug maar vooral het stevige koffiebitter blijft hangen.

Voor de dessert liefhebbers: een chocotoff brownie met een bolletje vanille-ijs is de perfecte match met Stanneman extra dubbel.

Stanneman Silent Killer is een bier gebrouwen op het principe van dubbel inmaischen. Simpel gezegd brouwen we met bier in plaats van met water. Dit brouwprocédé is enorm tijdrovend en duur maar zeker de moeite waard. En als dit nog niet voldoende is gebruiken we over het hele brouwprocédé eenzelfde edele hopsoort namelijk Mosaic…. Hierdoor krijgen we een bier met een zeer hoog alcoholpercentage. Wat dit bier onderscheidt van de meeste zware bieren is dat de alcohol vrij goed verborgen is. Daarom zeer verraderlijk en zijn naam  waardig.

Silent killer is een amber-oranje klepper met een lichtbeige romige schuimkraag. De neus verraadt veel zoete mout naast een degelijke portie kruidige hop en omringende geuren van rijpe banaan, alcohol, rozijn en eucalyptus.

De smaak is aanvankelijk zoet, plakkerig maar wordt snel bijgetreden door een stevig hopbitter. Veel extra aroma’s als banaan, solvent, karamel, perzik, zoethout. Plakkerig en ongelofelijk volmondig.

Een haardvuurtopper!!!

Beste Belgische inzending.

Bienne is ontstaan uit een samenwerking tussen Stannemen en  Gust wijn en meer. Deze unieke blend is een nieuwkomer in het apéro verhaal. Bienne is uiterst fruitig met een pallet van abrikozen en rabarber. Een zoete aanzet gevolgd door een licht zure toets zorgt voor de nodige frisheid.

De subtiele bitterheid in de afdronk zorgt er voor dat Bienne een perfecte gezel is bij mediteraanse gerechten.

Het beste van twee werelden in uw glas.
Laat u verrassen.